Oorlogsdagen

Het voorbije jaar werkte ik aan een illustratiebijlage voor Oorlogsdagen en eindelijk mag ik een tipje van de sluier lichten.

Het leven van de soldaten aan de frontlijn in Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog is genoegzaam bekend. In Oorlogsdagen laat Historicus Pieter Serrien de minder bekende ooggetuigen aan het woord, zij die als gewone burgers aan de bezette kant van Vlaanderen leefden.

Oorlogsdagen vertelt het verhaal van 32 dagboekschrijvers. Het was mijn opdracht om hun afkomst en hun reis visueel weer te geven. Ook de vele oude foto’s en afbeeldingen van originele handschriften zouden hun verdiende plaats krijgen in de extra katern.

Het was een hele uitdaging om de veelheid aan informatie mooi te kaderen en bij al dit digitale werk toch de handmatige look and feel van een dagboek niet te verliezen. Ik moest op zoek naar het juiste evenwicht tussen tussen leesbaarheid en illustratie.
Daarom heb ik gewerkt met de echte texturen van de dagboeken, heb ik zelf de stempels van de verschillende bezettingsgebieden gesneden en ook handmatige typo kreeg zijn plaats.

Ik ben erg benieuwd naar het resultaat dat binnenkort in de winkels zal liggen. Hier kunnen jullie al twee kaarten bekijken.

oorlogsdagenantwerpen

oorlogsdagenantwerpeninfofiche

oorlogsdagen_loon

oorlogsdagenlooninfofiche

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Pieterjan
September 19, 2013 at 10:44 am

Ziet er goed uit!

Jolijn
September 19, 2013 at 3:43 pm

Wow, jane! Supermooi!

Hélène
September 19, 2013 at 5:19 pm

Well done! (y)

Wybraeke Dominique
September 27, 2013 at 9:25 am

ziet er veelbelovend uit!

Oorlogsdagen in de winkel! | Pieter Serrien
October 6, 2013 at 7:51 pm

[…] Enkele voorproefjes op de blog van Jane. […]